Siguran prijevoz dojenčadi u automobilu

Za stručnjake


Dobrodošli na Rodinu online platformu za učenje i e-tečaj Edukacija o sigurnom prijevozu dojenčadi u automobilu.

E-tečaj je prije svega namijenjen patronažnim sestrama i primaljama, ali je koristan i svim ostalim medicinskim radnicama i radnicima koji rade u direktnom kontaktu s novorođenčadi i dojenčadi i njihovim roditeljima - pedijatri(ca)ma i pedijatrijskim sestrama, neonatolozima i neonatologinjama, fizioteraputima i ostalima.
Zbog izvanrednog položaja u kojem se nalaze medicinske djelatnice i djelatnice, roditeljsko povjerenje u vas i blizak odnos s roditeljima, izuzetno je važno vaše znanje o pravilnom prijevozu djece u automobilima i širenje tih informacija roditeljima. Pravilan prijevoz djece značajno utječe na preveniranje ozljeda koje se najčešće, nažalost, događaju upravo djeci putnicima u automobilima.

U e-tečaju smo obuhvatile sve važne informacije nužne za pravilno postavljanje autosjedalica i dojenčadi u njih kako bi se djeca sigurno prevozila od njihove prve vožnje; najčešće one iz rodilišta do svog doma.

Vrijeme potrebno za dovršetak tečaja je najviše četiri sata, a nakon uspješno dovršenog tečaja, moći ćete preuzeti i certifikat o završenoj edukaciji.

E-tečaj “Edukacija o pravilnom prijevozu dojenčadi u automobilima” izrađen je u okviru projekta Sigurno u autosjedalici i na pješačkom prijelazu kojeg financira Ministarstvo unutarnjih poslova, a dio je Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.
Sadržaj e-tečaja isključiva je odgovornost udruge Roditelji u akciji – RODA.

#sigurnost djece u prometu

Siguran prijevoz dojenčadi u automobilu
Creative Commons Licenca Ovo djelo je licencirano pod međunarodnom licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno CC BY-NC 4.0 .