Raspored održavanja e-tečajeva možete pronaći na naslovoj stranici.

Uvodni mail najčešće stigne u “Neželjenu poštu”(Spam) vaše email adrese. Ako koristite Gmail, moguće je da je mail stigao u mapu „Promocije“.

Kada pronađete mail, obavezno ga označite kao „sigurnog“ odnosno „not spam“ i prebacite ga u mapu „Ulazna pošta“ (ili „Inbox“). Bez ovog koraka nećete primati buduće mailove na Vašu adresu.

Provjerite da li ste krivo unijeli mail adresu pri registraciji (vjerojatno se radi o tipfeleru). Pokušajte se  ponovno registrirati.

Ako ništa ne pomaže, javite se mailom na edukacija@roda.hr.

Svaki e-tečaj je dostupan nekoliko dana, a potrebno je otprilike 3 sata za pohađanje svih modula unutar e-tečaja.

E-tečaj vodi polaznice i polaznike kroz teme koristeći suvremene digitalne alate za obrazovanje odraslih. Svaki e-tečaj uključuje tekstove, kratke filmove, informativne ilustracije i interaktivne igre.

E-tečaju možete pristupati neograničeno u vremenu kada je on otvoren. Datumi kada je e-tečaj otvoren ovise od tečaja do tečaja.

Najčešće ne, iako to ovisi od e-tečaja do e-tečaja. Vrlo je važno da ga pogledate u razdoblju kada je tečaj otvoren. Više o tome pročitajte u rasporedu održavanja e-tečaja koji se nalazi na naslovnoj stranici. 

E-tečaju možete pristupiti nebrojeno puta dok je otvoren i dostupan. Platforma je napravljena tako da zapamti gdje ste stali.

Ne, e-tečaj možete pogledati kada god vama odgovara, u razdoblju kada je tečaj otvoren. Nema potrebe da budete online u određeno vrijeme, već pratite sadržaj kada i kako vama odgovara.

U ovom slučaju, sadržaj se učitava. Ovisno o brzini vašeg interneta i lokaciji, potrebno je i 10 sekundi da se sadržaj lekcije potpuno učita. Molimo vas za strpljenje. 

Potrebno je pogledati sav sadržaj unutar svakog modula da bi se gumb “Označi kao završeno” aktivirao. Kada pogledate sav sadržaj unutar modula, sustav će zabilježiti vašu aktivnost, te će gumb “Označi kao završeno” postati plave boje. Klikom na gumb “Označi kao završeno” možete nastaviti na idući modul.
Ako gumb i dalje nije aktiviran, pokušajte osvježiti web stranicu. 

Može. No, svaka osoba koja pohađa tečaj dobiva zasebnu potvrdnicu (certifikat o završenom tečaju). Ako druga osoba želi potvrdnicu,  potrebno je da se samostalno registrira, kreira profil i pohađa tečaj.

Da, na kraju svakog e-tečaja, kada zadovoljite uvjete za stjecanje potvrdnice, platforma će vam automatski ispisati potvrdnicu koju možete spremiti na svom uređaju ili računalu, odnosno ispisati na pisaču. Svaka osoba koja pohađa tečaj dobiva vlastitu potvrdnicu. Ako vam je potrebna potvrdnica za pratnju na porodu, važno je da vi i osoba koja će vam biti pratnja zasebno registrirate i kreirate svoj profil, te upišete tečaj. Na taj način ćete oboje dobiti potvrdnicu. 

Svaki e-tečaj ima drukčije uvjete koje polaznici moraju ispuniti da bi stekli potvrdu (prolazak svih modula, određena ocjena na završnom kvizu, itd). Više o tome pročitajte u opisu e-tečaja.

Za neka rodilišta, vrijedi. No, da biste imali točnu informaciju, preporučamo da direktno kontaktirate rodilište u kojem planirate porod. Uvjete za pratnju na porodu možete pronaći na stranicama udruge Roda. Uvjeti se odnose na normalna vremena; u posebnim situacijama (npr. za vrijeme pandemije COVID-19) raspitajte se u rodilištu gdje planirate rađati.

Važno je napomenuti da svaka osoba koja pohađa tečaj dobiva svoju potvrdnicu. Ako vam je potrebna potvrdnica za pratnju na porodu, važno je da vi i osoba koja će vam biti pratnja zasebno upišete tečaj. Na taj način ćete oboje dobiti potvrdnicu.

Najčešći razlog otežanog preuzimanja potvrde o završenom tečaju je preuzimanje iste putem mobilnog uređaja. Mobilni uređaji automatski spremaju preuzetu potvrdu u “Preuzimanja”, dok se na ekranu u pregledniku pojavljuje poruka “Access to certificate page is disallowed”. Provjerite postavke svog mobitela i preglednika, te provjerite mapu “Preuzimanja”. 
Dodatno rješenje je prijava na platformu i preuzimanje potvrde putem desktop uređaja (kompjuter ili laptop.)

E-tečaj je moguće pratiti na bilo kojem mobilnom uređaju ili računalu. Preporučamo korištenje računala zbog olakšanog korištenja interaktivnog sadržaja. 

Postavke o primanju mailova možete izmijeniti tako da se prijavite u svoj račun, kliknete na “Moj račun” i pod “Detalji profila” uredite svoje željene postavke.

Izradu i organizaciju e-tečajeva omogućila je udruga Roda uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

 Ukoliko želite podržati rad udruge Roda, upute o uplati donacije možete naći ovdje

Ukoliko želite podržati rad ureda UNICEF-a za Hrvatsku, upute o uplati donacije možete naći ovdje.

Niste pronašli odgovor na pitanje? Javite se na mail edukacija@roda.hr