ČESTAPITANJA

OPĆA

Kako izgleda online tečaj?

Online tečaj vodi polaznice i polaznike kroz teme koristeći suvremene digitalne alate za obrazovanje odraslih. Svaki online tečaj uključuje tekstove, kratke filmove, informativne ilustracije i interaktivne igre.

Kada je pojedini online tečaj dostupan?

Raspored održavanja online tečajeva možete pronaći u kalendaru na početnoj stranici.

Koliko puta mogu pogledati online tečaj u zadanom razdoblju?

Kad jednom upišete/započnete tečaj, on vam je dostupan samo određeni broj dana (najčešće 10 dana). U tom razdoblju, online tečaju možete pristupati neograničeno.

Hoće li mi online tečaj biti dostupan zauvijek?

Najčešće ne, iako to ovisi od tečaja do tečaja. Vrlo je važno da online tečaj prođete u razdoblju kada je on otvoren. Detalje o dostupnosti možete pročitati u mailu koji ćete dobiti nakon što online tečaj upišete.

Moram li tečaj pogledati odjednom?

Online tečaju možete pristupiti nebrojeno puta dok je otvoren i dostupan. Platforma je napravljena tako da zapamti gdje ste stali. No, pazite da određeni modul završite prije nego što zatvorite prozor u kojem se online tečaj nalazi.

Moram li biti online u određeno vrijeme da bih pogledala tečaj?

Ne, online tečaj možete pogledati kada god vama odgovara, u razdoblju kada je online tečaj otvoren. Nema potrebe da budete online u određeno vrijeme, već pratite sadržaj kada i kako vama odgovara.

Hoću li dobiti potvrdu da sam pohađala tečaj?

Da, na kraju svakog online tečaja, kada zadovoljite uvjete za stjecanje potvrdnice, platforma će vam automatski generirati potvrdnicu koju možete spremiti na svom uređaju ili računalu, odnosno ispisati na pisaču. Svaka osoba koja pohađa tečaj dobiva vlastitu potvrdnicu, na ime i prezime koje ste unijeli kada ste otvorili račun.

Svaki online tečaj ima drugačije uvjete koje polaznici moraju ispuniti da bi stekli potvrdu (prolazak svih modula, određena ocjena na završnom kvizu, itd). Više o tome pročitajte u opisu samog online tečaja koji upisujete.

Želim podržati održavanje budućih online tečajeva!

Ukoliko želite podržati rad udruge Roda, upute o uplati donacije možete naći ovdje.

Nisam našla odgovor na pitanje

Niste pronašli odgovor na pitanje? Javite se na mail edukacija@roda.hr.

 

ZA RODITELJE

Koliko košta online tečaj?

Online tečajevi za roditelje su u potpunosti besplatni. Ako želite pomoći da tako ostane, podržite nas donacijom.

Kada se održava online tečaj?

E-tečevi se ne održavaju uživo, u realnom vremenu pa tako sadržaj možete prolaziti u koje god doba dana vama odgovara.

Koliko traje online tečaj?

Svaki online tečaj je dostupan nekoliko dana (točno koliko je opisano u uvodnom mailu kojeg dobijete nakon što upišete online tečaj). Za online tečajeve za roditelje, potrebno je otprilike 3 sata za prolazak svih modula.

Može li partner ili osoba koja će mi biti pratnja na porodu sa mnom pregledati sadržaj?

Može. No, svaka osoba koja pohađa tečaj dobiva zasebnu potvrdnicu (certifikat o završenom tečaju). Ako druga osoba želi potvrdnicu, potrebno je da se samostalno registrira, kreira profil i prođe tečaj.

Hoću li dobiti potvrdu da sam pohađala tečaj?

Da, na kraju svakog online tečaja, kada zadovoljite uvjete za stjecanje potvrdnice, platforma će vam automatski generirati potvrdnicu koju možete spremiti na svoj uređaj ili računalo u PDF obliku, odnosno ispisati na pisaču. Svaka osoba koja pohađa tečaj dobiva vlastitu potvrdnicu, na ime i prezime koje je unjela kada je otvorila račun. Ako vam je potrebna potvrdnica za pratnju na porodu, važno je da vi i osoba koja će vam biti pratnja zasebno registrirate i kreirate svoj profil, te upišete tečaj. Na taj način ćete oboje dobiti potvrdnicu.

Vrijedi li potvrda o pohađanju online tečaja za pratnju na porodu?

Za neka rodilišta, vrijedi. No, da biste imali točnu informaciju, preporučamo da direktno kontaktirate rodilište u kojem planirate porod. Uvjete za pratnju na porodu možete pronaći na stranicama udruge Roda. Uvjeti se odnose na normalna vremena; u posebnim situacijama (npr. za vrijeme pandemije COVID-19) raspitajte se u rodilištu gdje planirate rađati.
Važno je napomenuti da svaka osoba koja pohađa tečaj dobiva svoju potvrdnicu. Ako vam je potrebna potvrdnica za pratnju na porodu, važno je da vi i osoba koja će vam biti pratnja zasebno upišete tečaj. Na taj način ćete oboje dobiti potvrdnicu.

ZA STRUČNJAKE

Kada će online tečajevi biti dostupni?

Raspored održavanja online tečajeva možete pronaći na naslovnoj stranici.

Boduju li se online tečajevi?

U opisu svakog online tečaja namijenjenog stručnjacima stoji informacija o bodovanju. Ako imate dodatna pitanja, obratite se voditeljici tečaja, odnosno na mail edukacija@roda.hr.
Potvrdnica koju dobivate na kraju tečaja ima na sebi iskazan broj sati prosječno potrebnih za prolazak cijelog tečaja.

Nemam lozinku za pristupanje online tečaju za stručnjake

Lozinku u pravilu šalje voditeljica tečaja. Pazite da istu unesete točno onako kako vam je poslana (bez točki ili razmaka na kraju).
Ako imate dodatna pitanja oko lozinke, javite se na edukacija@roda.hr.

TEHNIČKA PITANJA

Nisam dobila uvodni mail!

Ako niste dobili uvodni mail, on je vjerojatno u mapi “Neželjena pošta” (Spam) vaše e-mail adrese. Ako koristite Gmail, moguće je da je mail stigao u mapu “Promocije“.

Kada pronađete mail, obavezno ga označite kao “sigurnog“ odnosno “not spam“ i prebacite ga u mapu “Ulazna pošta“ (ili “Inbox“). Bez ovog koraka nećete uredno primati buduće mailove.

Ako niste dobili mail i nije vam u neželjenoj pošti, vjerojatno ste kod prijave mail adresu krivo upisali – probajte ponovno napraviti račun.

Ako ništa ne pomaže, javite se na edukacija@roda.hr.

Na kojim uređajima mogu pratiti online tečaj?

Online tečaj je moguće pratiti na bilo kojem mobilnom uređaju ili računalu. Preporučamo korištenje računala zbog olakšanog korištenja interaktivnog sadržaja.

Kada kliknem “Otvori sadržaj”, pojavi se prazan bijeli prozor

U ovom slučaju, sadržaj se učitava. Ovisno o brzini vašeg interneta i lokaciji, potrebno je i 10 sekundi da se sadržaj lekcije potpuno učita. Molimo vas za strpljenje.

Kad u tečaju kliknem “Označi kao završeno” ništa se ne dešava.

Potrebno je pogledati sav sadržaj unutar svakog modula da bi se gumb “Označi kao završeno” aktivirao. Kada pogledate sav sadržaj unutar modula, sustav će zabilježiti vašu aktivnost, te će gumb “Označi kao završeno” postati plave boje. Klikom na gumb “Označi kao završeno” možete nastaviti na idući modul.
Ako gumb i dalje nije aktiviran, pokušajte osvježiti web stranicu.
Ako i dalje ne radi, javite se na edukacija@roda.hr da vam omogućimo prelazak na sljedeću lekciju ručno. Na takve upite najčešće odgovaramo unutar 48 sati (radnim danom).

Ne mogu preuzeti potvrdu o završetku online tečaja

Najčešći razlog otežanog preuzimanja potvrde o završenom tečaju je preuzimanje iste putem mobilnog uređaja. Mobilni uređaji automatski spremaju preuzetu potvrdu u “Preuzimanja”, dok se na ekranu u pregledniku pojavljuje poruka “Access to certificate page is disallowed”. Provjerite postavke svog mobitela i preglednika, te provjerite mapu “Preuzimanja”.
Dodatno rješenje je prijava na platformu i preuzimanje potvrde putem računala.

Ne želim više primati mailove o online tečajevima

Postavke o primanju mailova možete izmijeniti tako da se prijavite na svoj račun, kliknete na “Moj račun” i pod “Detalji profila” uredite svoje željene postavke.

Želim izbrisati račun

Za brisanje računa javite se na edukacija@roda.hr i mi ćemo to učiniti za vas. Na takve upite u pravilu odgovaramo u roku od 48 sati (radnim danom).