Tvoja prava u trudnoći i porodu

Za roditelje

Za dobro iskustvo poroda, neophodno je pripremiti se unaprijed – najviše zbog toga da naučite kako izgleda proces poroda i osvijestite koje stvari su vam u tom procesu najvažnije. Koristeći Rodin e-tečaj Priprema za porod, kroz zanimljive tekstove, kratke videe, ilustrativne grafike i interaktivne (i edukativne) igre, pomoći ćemo vam pripremiti se za iskustvo poroda.

Odgovorit ćemo na pitanja poput – zašto vrijedi odrediti (i planirati) ono što vam je najvažnije, koji hormoni igraju ulogu u porodu, kako porod napreduje, zašto je važno kretati se, kako se nositi sa trudovima (i kako disati), što vas čeka u rodilištu, kako komunicirati s osobljem, što očekivati u carskom rezu i što se događa neposredno nakon poroda.

Ovaj e-tečaj je koristan za buduće majke, ali i za osobe koje će biti na porodu u ulozi pratnje. Sadržaj je osmišljen za trudnice koje su u trećem tromjesečju trudnoće (odnosno u 28. tjednu trudnoće ili više). 

Tečaj su osmislile Rodine voditeljice trudničkih tečajeva, a pred vama je novo izdanje ažurirano na temelju evaluacija nekoliko tisuća trudnica iz cijele Hrvatske koje su ovaj e-tečaj već prošle.

Tvoja prava u trudnoći i porođaju
Creative Commons Licenca Ovo djelo je licencirano pod međunarodnom licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno CC BY-NC 4.0 .