Priprema za dojenje

Za roditelje

Možda se pitate, zašto za nešto tako prirodno kao što je dojenje, trebaju postojati priručnici, tečajevi, filmovi i knjige o dojenju. Razloga za to ima mnogo, a neki od najvažnijih su naš način života u kojem nismo imale priliku odrastati uz druge žene koje doje i rijetko imamo priliku vidjeti žene naše dobi u ulozi dojilja, zbog čega smo ostale uskraćene za generacijski prijenos znanja i vještina.

Ništa manje značajan razlog je i što se stručna podrška dojenju kao i konkretna pomoć kada do problema dođe, s godinama izgubila, postala nedovoljna.
Uz to, informacije o dojenju koje prosječna žena čuje, često su iskrivljene i pogrešne, “obojane” brojnim mitovima i uvjerenjima koji su daleko od informacija temeljenih na znanstvenim saznanjima.

Ovaj e-tečaj, naše je nastojanje da vam na jednom mjestu predstavimo osnovne informacije koje vam trebaju za uspješan početak dojenja i da vas povežemo s krugom žena koje iza sebe imaju dugogodišnja pozitivna iskustva dojenja, kao i pružanja podrške i pomoći drugim ženama.

Kroz zanimljive tekstove, kratke videe, ilustrativne grafike i interaktivne edukativne sadržaje, vodimo vas kroz osnove uspješnog početka dojenja i uspješnog rješavanja početnih problema na koje možete naići. Uz pomoć informacija iz ovog e-tečaja, pripremit ćete se za izazove prvih dana dojenja, naučiti kako riješiti uobičajene probleme prvih tjedana dojenja, znati procijeniti trebate li stručnu pomoć oko dojenja i kome se obratiti kad vam je pomoć potrebna. Naučit ćete i prepoznati neke od najčešće prenošenih mitova o dojenju koji su nerijetko uzrok problemima u dojenju pa čak i prestanku dojenja.

E-tečaj pripreme za dojenje namijenjen je prije svega budućim majkama koje žele dojiti, rodiljama koje su na početku svog iskustva dojenja, ali i osobama koje su prva linija podrške novim majkama – partnere, partnerice, bake, sestre, tete. 

Priprema za dojenje
Creative Commons Licenca Ovo djelo je licencirano pod međunarodnom licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno CC BY-NC 4.0 .