Trenutni status
NIJE PRIJAVLJEN
Price
Closed
Započnite
Tečaj je trenutno zatvoren

*** VAŽNO: Ovaj tečaj je trenutno zatvoren za nove upise. Tečaj će biti ponovo otvoren u travnju. Ukoliko želite upisati tečaj u travnju, ostavite nam svoje podatke na ovoj poveznici.

Samo registriranim korisnicama možemo odobriti pristup e-tečaju. ***

1. Kliknite na “Prijavi se” – “Registracija” te pratite upute.
2. Dobit ćete mail s potvrdom registracije – potvrdite link na registraciju u mailu.
3. Registrirani ste! O pristupu e-tečaju obavijestit ćemo vas mailom.

Dobrodošli na Rodinu online platformu za učenje i e-tečaj Digitalna pismenost od vrtića!

Ovaj je e-tečaj, kao i svi ostali koje možete pronaći na platformi, nastao kao odgovor na (ne)prilike u kojima živimo zadnjih godinu dana, a koje su nam ograničile susrete i učenje uživo. Namijenjen je odgojiteljicama/odgojiteljima i drugim stručnjakinjama/stručnjacima koje/i rade s djecom.
Izrađen je u okviru projekta Razmisli pa klikniObitelj u digitalno doba kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a koristi se kao zamjena za edukacije edukatora (odgojiteljica i stručnih timova vrtića) u već spomenutom projektu i u projektu koji financira Grad Zagreb, Razmisli pa klikni od vrtića.

U e-tečaju smo obuhvatile osnovne teme digitalne pismenosti za koje smatramo da će stručnjakinjama koje rade s djecom (i roditeljima) pomoći razumjeti u kakvom svijetu odrastaju današnja djeca, s kojim se izazovima i kako nose djeca i njihovi roditelji, vezano uz digitalno okruženje, te smo pokušale dočarati koliko je važna uloga svih odraslih uz koje djeca odrastaju i uče.

Nadamo se da će vas ovaj e-tečaj i pomno birani sadržaji osnažiti i motivirati da u rad s djecom predškolske dobi, ali i s njihovim roditeljima, uključite teme digitalne (i šire, medijske) pismenosti, kako biste na taj način doprinijeli da djeca odrastaju u sigurne i odgovorne korisnike brojnih digitalnih sadržaja i uređaja koji su im svakodnevno dostupni.

Odgojiteljica (i ostale osobe koje se profesionalno bave djecom) koja poznaje osnovne teme digitalne pismenosti, zna prepoznati potencijalne probleme i pružiti informacije i podršku djeci i roditeljima, od iznimne je važnosti za današnje obitelji.

Naša je želja da vam ovi materijali i cijeli e-tečaj budu od pomoći na tom putu.

E-tečaj se nastavlja Zoom susretima s timom koji je radio na njemu o kojima ćemo vas obavijestiti mailom, dostupan će biti povremeno, za organizirane edukacije osoba koje se profesionalno bave djecom. U formularu prijave napisan je termin u kojem se tečaj otvara i postaje dostupan svima prijavljenima.

Nove ćemo termine javljati putem Rodinih komunikacijskih kanala i direktnim pozivima vrtićima.